Triprapport - Aarhus, Viborg og Ikast

En lille fortælling om et crew på tur med indbygget spotchecks

 

 

En mindre fraktion af det Esbjerggensiske  old boys crew, Team Everslick, havde sat weekenden i uge 32 af til et roadtrip til smilets by for at få testet et par af de lokale spots. Der var lavet aftaler med de indfødte, så der var lagt i ovnen til sesh.

Skæbnen ville at crewet havde valgt den weekend, hvor vi gik fra sommer til regntid. Men da datoen var sat og den slags ikke let lader sig ændre for satte middelaldrende mænd, drog crewet afsted med håb om tørvejr. Caddyen fik noget at leve af og det lykkedes vores helte at køre fra regnvejret lige omkring Horsens. Humøret i bilen steg i takt med, at vejret klarede op.

Ankommet til Læssøesgade Skole blev boardsne hurtigt fundet frem og der blev søgt direkte mod bowlen.

Spotcheck 1: Bowlen på Læssøesgade Skole

Jeg har en gang tidligere prøvet bowlen. Jeg fik bare et par runs alene, så ingen sesh. Mit indtryk da var at det var en mærkelig bowl. Og den dybe ende var helt mystisk.

Men denne gang var vi tre makkere og en hypeman. Det hjalp gevaldigt. Og efter få minutters carv troppede Kim Stær op og viste os et par linjer og så var der sesh.

Bowlen har en lav ende, der er ca 1.20 cm høj og en dyb ende, der er omkring 1.70 cm. Den dybe ende er ret smal, har lige sider og med nogle stramme corners, hvor af det ene går op i et clamshell. Første gang man carver rundt er man lige ved at blive smidt af i corners, da de virker ret stramme, men efter et par ture, så virker det godt. Og clamshell-corneret er godt placeret i forhold til den hip ting, der giver mulighed for transfer over i en stor quarter på ca 2.20 cm, der er placeret i den lave del af bowlen.

Den lave del har vel nærmest form som pentagon med lige sider og bløde corners. Modsat den store quarter er der placeret et clamshell-corner, som vi ikke helt formåede at udnytte godtnok til at få god fart på til quarteren. Placeringen virker eller god nok. I bunden er der bygget en lille skildpadde, som giver mulighed for at få trykket lidt ekstra fart i linjerne. Først tænkte jeg, at det var spild på så lidt bund, men det fungere fint. Måske det tilføjer lidt gnar, hvis man kommer lidt sketchy og fakie ned fra den store quarter, for så ryger man direkte hen over skildpadden.

Der er en fin blanding af blocks og coping. Generelt blocks, når det bliver lidt spicy.

Rygterne går på, at det kun er få lokale, der benytter bowlen. Det er en skam, for efter et par runs er den til at gå til. Det er en bowl med mange muligheder. Den fortjener at blive straffet.

Efter en lille times sesh blev vores helt indhentet af regnen. Vi benyttede lejligheden til at få besøgt Godsbanen, hvor vi efter planen skulle overnatte. Her kom vi i audiens hos Smeden og fik hilst på Matz, der eller var klar på at skate. Men regnen fortsatte, så vi måtte finde på en plan-B med tag over, hvis touren ikke skulle gå op i regnvejrsdruk. ASS-hallen var optaget saksesøstrene, så der var det ikke muligt at skate. Derfor besluttede Team Everslick sig for at rykke mod Viborg med en mulighed for at rykke videre med Svenne-territoriet i Skive.

Det betod dog et farvel til Stær og hans makker, Phillip, samt vores hypeman, der kun var hypeman grundet en knæ-hændelse i Varde tidligere på ugen.

Spotcheck II – StreetMekka Viborg

Alt skate ligger frit tilgængeligt ude fra. Det var vores held, da de lukkede lige da vi ankom. Jesper Andreasen har lavet et fint spotcheck af bowlen, som vi er enige med. Den holder. Man kan dog undre sig over, at der skal være så beskidt på en bowl, der – hvis det er sammenligneligt med Esbjerg – har et relativt stort driftbudget. Men Esbjerg er også ret beskidt, så det er måske en del af GAMEs street-image?

Nå men tilbage til arealet. Under halvtaget er der et par enkle quarters og curbcuts. Det virkede ret ligegyldigt, men sikkert godt på en regnvejrsdag.

Udenfor er der lavet et beton carverområde. Og det er til gengæld sjovt. En langside med diverse qurters, bank-to-wall-combo, hips og et par corners combineret med nogle lange pølser modsat, så det hele hænger sammen og kan carves. Det meste omkring en meters højde, så ikke noget der kræver mod at give sig i kast med. Og pølserne binder det fint sammen og giver mulighed for små transfer-ollies. Samtidig er der en stram bank ting på den anden side af vejen, som fungerer fint som startsted, hvis man vil sætte et tricks et bestemt sted på langsiden. Et godt areal til (gen-)opvarmning af kroppen eller til en hyggesesh på små obstacles.

Da det var dagens anden sesh blev det kun til omkring 1.5 time på de to spots i Viborg, inden saften var brugt op. Efter en tur på Ecosia.org fandt teamet et velplaceret shelter i en lille by uden for byen. Øllerne blev knappet op og røverhistorierne fundet frem inden soveposerne blev rullet frem.

Næste morgen gik turen sydpå til Ikast. Ved en international skole har FSR fået lavet en perle.

Spotcheck III – Ikast

Vi havde noget tunge kroppe efter den foregående dag og en nat på liggeunderlag. Så udgangspunktet var noget lavt. Men arealet har et langt streetareal, der indbyder til carv. Et smooth underlag og en passende mængde obstacles, der kan opretholde farten. Hele vejen ned gennem arealet er der en lang quarter-bank ting på 75 cm med små hips, så rig mulighed for pump og biks. Efter et par carvture frem og tilbage kom kræfterne tilbage til benene og vores helte kunne så småt  få poppet en lille ollie og forsøge et par basis trick på streetens obstacles. Foruden de gode carvmuligheder, så indeholder arealet også en del ting, der vil glæde en Jægers-lokal: Flatbar, manny-pad/ledge, a-frame med quarter på bagsiden, curbcut med rail og en helt flad funbox med rail.

I den farlige ende af streeten er der nogle store skildpadder og en pølse, der giver god mulighed for at få fart på op mod endevæggen, hvor der er en stor kongwall med quarters eller noget vulkan lignende tranny, der giver mulighed for transfers op på væggen.

Man kan også pumpe ind mellem to vulkaner, så man kører ind i bowlen. Bowlen er ret simpel. Den er rektangulær. Et clamshell i det ene hjørne og en høj side og corner modsat.

Men simpel er godt. Der blev rimeligt hurtigt fundet et par linjer rundt i baljen og basistrickene blev sat.

Vores heltes ben har set bedre dage, så grundet den foregående dags seshs og at ældre par med børnebørn havde placeret sig i indkørslen til bowlen, gjorde at det var begrænset, hvad der kunne hives ud af den sesh. Det var lidt en skam, for bowlen kan ligge røv til en god sesh.

Alt i alt er Ikast helt sikkert et besøg værd. Fed street og fed bowl. Bowlen er tilmed overdækket, så sesh er også muligt i regn. Taget var dog utæt i stil med Wonder og så er væggene lave af et hullet materiale, så lidt blæst vil presse regn ind på platformen og måske ned i bowlen.

Efter halv anden times kørsel sydpå var crewet tilbage i den vestjyske hovedstad.

Sådan en crew-tur er godt for…ja alt.